Фотографията като път(уване) към…

picture_2184

Излезе книгата „Фотографията като път(уване) към…“ (ISBN:978-619-01-0299-1) на гл.ас. д-р Вяра Попова от секция „Култура, естетика, ценности“ към ИИОЗ-БАН с любезното съдействие на из-во „Изток-Запад“, проф. дфн Цочо Бояджиев и известния фотограф Николай Трейман.

 

111586_5

Фотографията като път(уване) към…

Книгата „Фотографията като път(уване) към…“ дълбае в сферата на историята и теорията на фотографията с изразен философски акцент. Също докосва чисто изкуствоведски проблеми, както и такива от сферата на визуалните изследвания, касаещи такъв полифоничен, полисемантичен проблем като фотографията, която бидейки тематична констелация, връзва и развръзва цяло все-пътие от посоки на развитие. Тя поставя маргинално и антропологични въпроси: как на фона на екстремно развиващите се технологии да съхраним собствено човешката си „природа“ и не рискуваме ли да я загубим в непосилния бяг на времето?

ВЪЛНУВАЩО И ВДЪХНОВЯВАЩО ПРИКЛЮЧЕНИЕ ЗА ВСИЧКИ ОЧАРОВАНИ ОТ МАГИЯТА НА ФОТОГРАФИЯТА.

Книгата е духовно-интелектуално пътешествие в търсене на фотографията като обект на изследване, при което единственият безпогрешен „компас“ в него методологично се оказва самата фотография. Тя е и тази тематична бифуркация, проблематичен фокус, в който всички пътища се сбират и разпиляват, разпръскват, разсейват в различни неподозирани направления. Именно фотографията и ентропията, която излъчва, могат да се открият в Беняминовата „констелация“ и Краусовите „разпилявания“. Тя е „пътят, методът и истината“ за самата себе си и подканя към следване на стъпките и впускане в интригуващо фотографско пътешествие.

адрес на издателство „Изток-Запад“ :

гр. София, ул. Стара планина № 5, ет. 2 (срещу Операта)

Редакция: тел: 02/946 35 21            e-mail:       iztok_zapad@abv.bg

iztok.zapadbg@gmail.com

 

Екземпляри с подпис от автора можете да намерите във фотоателието на братя Трейман на ул. „Граф Игнатиев“ № 74    0899 983 607

За желаещите да се усъвършенстват във фотографското изкуство и да споделят опита и вълнението си от вълшебството на фотографията: фотошкола на ул. „Лом“ № 1А       0889 220 050

phototreyman@gmail.com              http://www.photo-treyman.com

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s